Ställningar & Stativ

hängmatteställningFör den som saknar ett ställe att hänga upp hängmattan finns det nu bra stabila hängmatteställningar att använda sig ut av för att ha två matchande träd i trädgården med rätt avstånd tillhör inte vanligheterna. Visst finns det både fördelar och nackdelar med en hängmatteställning men faktum är att där är fler möjligheter med en ställning jämfört med en stationär hängmatta.

Det första som tilltalar de flesta är möjligheten till att förflytta hängmattan vart man vill i trädgården vilket kan vara skönt om man vill t.ex. sola eller varför inte bara ligga nära vattnet där det fläktar friskt när det börjar bli varmare. Blir det för mycket sol är det bara till att förflytta stativet till ett skuggat område på tomten eller varför inte använda hängmatteställningen inne i uterummet när våren kommer.

Visst har den vanliga traditionella hängmattan med två träd sin charm men möjligheterna är betydligt fler med en ordentlig hängmatteställning.


Skulle det vara så att du verkligen vill ha en hängmatta mellan två träd men saknar detta men vill ha en hängmatta snarast så skulle vi rekommendera att köra på med en hängmatteställning och för att sedan plantera ned två träd som får växa till sig.

Visst kommer det ta tid innan träden är mogna nog att bära en hängmatta men det är aldrig fel att planera inför framtiden men det förutsätter att du har planerat att bo där du bor en tid.