FAQ

Finns det ställning eller stativ till hängmattor?

Det finns många olika typer av stativ till hängmattor och priset varierar mellan någon tusenlapp till fler tusen och oftast är det naturmaterial som trä som är de dyraste varianterna. Ställningar i metall kräver så klart mindre underhåll och kan vara ett bra alternativ för personer som inte har lust att behandla ett trästativ varje år.

Det finns flera fördelar med stativ jämfört med använda sig ut av träd eller stolpar och den största fördelen är att stativet ger dig möjligheten till att kunna flytta hängmattan i trädgården men även att du får möjligheten att kunna använda den inomhus i t.ex. uterummet när väl vårsolen kommer fram. Det är ganska svårslaget. Läs mer om hängmatta med stativ.

Hängmatta eller hammock?

Vi tycker ju detta är två helt olika typer av utemöbler även om vi älskar hammockar och båda har sina starka sidor respektive svaga sidor och även om du kan ligga i en hammock är det inte samma komfort i överhuvudtaget. Hängmattan har en komfort ej är jämförbar med en hammock och båda utemöbler har sitt användningsområde t.ex. passar inte hängmattan speciellt bra till att användas till trädgårdsbordet. Det blir helt enkelt svårt att sitta upp i hängmattan.

Går det att sova i en hängmatta?

Absolut! i flera länder bland annat i Brasilien används hängmattan som säng i många fall och det är framförallt riktigt skönt när det är varmt då tyget andas / svalkar underifrån. Även vandrare använder hängmatta när de är ute och vandrar då hängmattan ger extra bra skydd mot fukta men även diverse djur på marken som kan vara potentiellt farliga.

Bli inte förvånad om du råkar somna i hängmattan under en varm sommardag, du kommer vakna utvilad.

Vilket märke är det bästa?

Vi tycker inte det riktigt finns något bästa märke utan alla märken har sina starka sidor men det finns vissa saker vi tycker man bör kolla efter och framförallt är det materialet i hängmattan. Bomull är det bästa materialet i en hängmatta då brottstyrkan är betydligt högre än många andra konstlade material men sen gäller det att själva tyget är tillräckligt tjockt också så var noga med att kolla hur mycket hängmattan klarar.

Köper du trästativ eller metallstativ till din hängmatta är det även viktigt att kolla upp hur mycket ställningen klarar men oftast klarar dessa ställningar långt över en persons vikt. Det kan dock vara bra att veta hur mycket saker och ting håller för så inte för många personer slänger sig på hängmattan under ett kalas eller något.